Mortar uscat-mix pentru aplicare intr-un strat subtire, straturi minerale de textura razuite sau canelat. Pentru interior si exterior. RELIUS Mineralputz este extrem de permeabil la umiditate si vapori si hidrofug.

 

Componenta: Soda de var ciment alb compus cu atentie cuart sau piatra de var
aditivi granulare, hidrofobe, aditivi organici pentru a imbunatati elasticitatea,
aderenta si lucrabilitate.

Nuante Culoare: Alb.
RELIUS Culori Stil de viata si culori Trend la cerere.
(Va rugam sa retineti: luminozitate> 20% pentru nuante pe ETICS).
Valoarea sd: vapori de apa: <0,1 m
Valoarea W: <0,2 kg / (h0.5)
Texture: fragmentat, de uluc, modelare si impaslire textura.
Marimile de ambalaj si articol numerele:
Saci de 25 kg de hartie.
Mineralputz KM 2: art. Nu 053-4021
Mineralputz KM 3: art. Nu 053-4022
Mineralputz RM 3: art. Nu 053-4024
Mineralputz Waschelputz, fin: art. Nu 053-4027; grosier: art. Nu 054-4037
Depozitare: pentru stocare pentru pana la 6 luni daca este pastrata uscat in ambalajul original pe grile de lemn. Materialul nu este sensibil la inghet.
Aplicarea: repara prin hidratarea cimentulu. Pe vreme rece dureaza mai mult pentru a se fixa .(proaspete face trebuie sa fie protejate de inghet si de ploaie.)
Temperatura de aplicare: minima aerului si temperatura suprafetei in timpul aplicarii si uscare: 5 ° C:

Rata de consum:
Mineralputz 2 KM aprox. 3.0 kg /
Mineralputz 3 km aprox. 3.6 kg /
Mineralputz RM 3 cca. 3.0 kg /
Mineralputz Waschelputz aprox. 1.4 kg / / mm grosime strat
(grosime amenda face: 3-5 mm, aspru: 5-8 mm;
consum mai mare de texturi modelat este posibil).
Viabil de viata(20 ° C / 65% rel.umiditatea aerului):
Aproximativ 30 de minute (in functie de conditiile de suprafata si aplicare).
Coloranti: fabrica de nuantare ex.
Instrumente: otel inoxidabil mistrie, Wagner PC 25, PFT N2V sau masini similare.
Curatarea uneltelor: cu apa imediat dupa utilizare.
Clasificarea pericolelor: Vezi valabil fisa tehnica de securitate.

 

Suprafete:
Verificati baza de randare pentru adecvare. Suprafetele trebuie sa fie solide, curate, uscate, fara grasimi, ceara, silicon si praf

Un strat de grund cu RELIUS Mineralgrund este necesara in cazul canelarii sau daca straturi finale colorate sunt aplicate (in caz de randare colorate, colirati RELIUS Mineralgrund in nuanta de culoare de redare), precum si pe vreme uscata, calda
si in cazul suprafetelor foarte absorbante.
Pregatirea suprafetei necesare (curatenie si amorsare) trebuie sa fie adaptate la natura suprafetei. Cand utilizarea de inalta presiune sablare apa calda, temperatura apei trebuie sa fie sub 60 ° C. Distanta minima a intre lance si sumele obiect la 70 cm. Respectati timpii de uscare inainte de aplicarea straturile ulterioare.
(ETICS In cazul in care sunt instalate, va sfatuim impotriva folosirii de apa calda de sablare din cauza unei absorbtie a apei este posibil.)

Instructiuni de utilizare:
Pregatirea tencuielii minerale:
Se amesteca 25 kg de minerale cu 5.0-5.5. litri de apa de la robinet intr-o galeata mortar curat, se amesteca cu un mecanic agitator evitanduse bulgari, permite sa se maturizeze timp de 10 minute si se amesteca din nou bine. (Cantitatea de apa care urmeaza sa fie adaugata depinde de tehnica de aplicare; ajusteaza cantitatea exacta de apa necesara pentru obtinerea consistenta standard pentru aplicare.)
Materialul poate fi pregatit si aplicat mecanic, a se vedea RELIUS Spray tabelul.

Cerere:
Aplicati materialul amestecat cu o mistrie din otel inoxidabil in functie de granulatie si sa distribuie cu miscari circulare cu o mistrie adecvata (KM circular, RM vertical, orizontal sau circular). Aplicati cu o  grosime egala peste tot, modelati cu o mistrie si apoi cu o pensula mare sau cu un burete pana la netezire. De lucru ud-in-ud, pentru a evita suprapunerile. Cand tencuiti suprafete mari, o persoana ar trebui sa lucreze pe fiecare nivel de schele. Suprafetele continue trebuie terminaye in aceeasi zi. Tencuiala proaspat aplicata trebuie sa fie protejata de ploaie, soare, vant, temperaturi ridicate). In cazul tencuielii minerale colorate, temperaturile mici sau umiditate mare a aerului in timpul aplicarii poate cauza diferente de culoare. Aplicati un strat de RELIUS Egalisationsfarbe pentru a egaliza diferentele de culoare din cauza vremii, suprafetele sau conditiile de aplicare.

Aplica intotdeauna un strat de egalizare in plus pe tencuielile minerale colorat! RELIUS Egalisationsfarbe nu afecteaza favorabil coeficientul de transmitere a vaporilor de umezeala. Ca o alternativa, tencuielile minerale, pot desemena fi acoperite cu RELIUS Silcosan Fassadenfarbe sau RELIUS Fassadenfarbe Silat. Daca aveti orice
intrebari legate de aplicare va rugam sa contactati serviciul nostru tehnic.

Note:
Minore diferente de culoare de la lot la lot sunt posibile datorita utilizarii de granule naturale si pigmentilor minerali. Prin urmare, a se utiliza aceste materiale numai cu acelasi numar de lot pentru suprafete continue.
Formarea de contaminare organice-biologice, de exemplu, alge, este posibil in conditii nefavorabile.
Inspectoratul General de constructii Aprobari si buletinul tehnic "tencuire la temperaturi ridicate si scazute" de Comitetul international de experti pentru constructii si fatade DA-CH (ISK) trebuie sa fie respectate.