Vopsea de perete superioara de un singur strat pentru dispersie interioara, fara solventi si plastifianti, putere de acoperire excelenta, emisii scazute. Creata special pentru acoperiri de Inalta calitate, profesionale In cladiri noi si cladiri ce trebuie renovate la cele mai Inalte standarde. RELIUS R 1 are durata de exploatare lunga, nu stropeste, este asadar usor de folosit, se usuca fara a forma defecte si reflexii si are un caracter fluent foarte bun. De asemenea constituie o solutie ideala pentru suprafete problematice. RELIUS R 1 este permeabila la umezeala/vapori si este caracterizata de adeziunea sa excelenta si tensiunea scazuta.

 

Date tehnice

 

Densitatea conform DIN 53217:

Aprox. 1.50 g/cm3

Compozitia conform Ghidului VdL1 pentru materiale acoperitoare pentru cladiri:

Dispersie polimerica, pigmenti albi, carbonat de calciu, umplutura de silicati, talc, apa, aditivi, conservanti (amestec de compusi isothiazolinon fara CIT).  Sfaturi pentru persoane alergice la isothiazolinon la numarul de telefon +49(0)441 / 3402-0.

Indicatori de durabilitate:

Vopsea pe baza de dispersie, fara solventi, fara plasticizanti conform VdL2 -RL-0 sectiunea 4.2.4. Emisii scazute, inodore, fara APEO, de substante de valoare.

Cod GIS:

M-DF 01

Valoarea Sd:

< 0.1 m

Valori caracteristici conform DIN EN 13300:

Rezistenta la abraziune: clasa 2 (corespunde la rezistent la frecare conform according to DIN 53778). Coeficient de contrast: clasa 1 la o rata de acoperire de aprox. 7.5 m²/l. Nivel de stralucire: mat fara luciu (< 5 la 85°) Marimea maxima a granulelor: fin (≤ 100 µ)

Nuante de culori:

Standard: alb.

Date de aplicare

 

Marimea pachetelor:

Standard: 12.5 l

Depozitare:

Sigilat ermetic, la loc racoros, dar peste punctul de Inghet. Se poate pastra 1 an In recipientul original.

Applicare:

Cu pensula, rola, pulverizator fara aer.

Aplicare fara aer:

Dimensiunea ajutajului: 0.53 – 0.68 mm (0.021 – 0.026‘‘); presiunea pulverizarii: 150 bar Diluarea cu apa: aprox. 5 – 10% Nu inspirati aerosolul (vapori pulverizati). Luati masuri de protectie standard.

Temperatura pentru aplicare:

Nu aplicati la temperaturi sub + 5 °C (temperatura aerului si suprafetei).

Cantitate aplicata (per strat):

Aprox. 140 ml / m² pe suprafete netede, pe suprafete aspre sau absorbante mai mult. Valorile de referinta nu sunt obligatorii deoarece suprafetele si cantitatea absorbita poate varia. Efectuati o aplicare de Incercare pentru a aprecia dispersarea exacta.

Timp de uscare (20 °C / 65% umiditatea relativa a aerului):

Se poate aplica Inca un strat dupa 4-5 ore. Complet uscat si rezistent la solicitari dupa 3 zile. Temperaturi scazute si umiditati ale aerului mari Incetinesc procesul de uscare.

Coloranti:

RELIUS Volltonfarben (coloranti pt. toate nuantele).

Diluant:

Apa, daca este necesar.

Curatarea uneltelor:

Cu apa, imediat dupa folosire.

Indicarea pericolelor:

Vezi fisa cu date de siguranta.

 

1 Asociatia germana de comert de vopsea 2 Ghidul asociatiei germane de comert de vopsea

 

 

Pregatirea suprafetei

 

Suprafete noi: Indepartati toate straturile de murdarie si sinter.

 

Suprafete vechi: Curatati temeinic suprafata ud sau uscat. Dezvoltari de fungi sau alge necesita curatare specifica si tratament secundar cu RELIUS Fungosan Primer. Recomandam sistemele noastre speciale de tencuiala pentru suprafete crapate. Indepartati toata vopseaua friabila si tencuielile vechi In conditie proasta si curatati suprafetele (mecanic sau cu o compozitie de sters vopsele). Recomandam produsele noastre izolante (Aqua Isolierprimer, Aqua Iso, Isolierfarbe) pentru suprafete patate cu nicotina, apa, funingine sau grasime.

 

Recomandam RELIUS Malerweiß ELF pentru pereti si tavanuri in parcari subterane.