RELIUS ACRYLOR COMPACT

RELIUS ACRYLOR COMPACT

Cu grad mare de umplere, mat, dispersie compacta de fatada care egalizeaza textura suprafetei si asigura structuri de acoperire economice mai ales in cazul renovarilor. Aceasta disperssie este rezistenata la vreme, la ploi, este alcalin rezistenta, la smog si permite respiratia peretului. Acest produs este caracterizat printr-o buna putere de acoperire si este recomandata ca substrat si ca strat final. Poate fi folosit ca substrat pentru produsele din familia Acrylor.
Densitatea specifica: Standard: aprox. 1.63 g/cm³
Liant: Dispersie de Terpolymer.
Declaratia de produs conform Ghidului VdL1 pentru materiale de acoperire in constructii:
Dispersie de Terpolymer, titanium, dioxid, carbonat de calciu, silicat, apa, agenti de formare pelicula, aditivi, conservanti.
Indicatori de rezistenta: In conformitate cu Directiva Decopaint 2004/42/EC, Anexa I si II
Caracteristici conform cu DIN EN 1062:
Luciu: matt (85° unghi) < 3
Grosime pelicula uscata: E3 100 – 200 μm
Granulatie: S2 < 300 μm (medie)
Coeficienti de transmisie a vaporilor de apa (valoarea Sd): V1 (inalta) 0.12 m
Rata de transmitere a apei (valuarea W): W2 (medie) 0.10 kg/m²h0.5
Rata de transmitere a dioxidului de carbon: C0 (fara cerinte speciale)
Culori: Standard: alb, Living Colours: 10,000 de culori diferite.
Marime recipient: Standard si Living Colours: 12.5 l
Depozitare: Uscata, racoroasa, dar peste temperatura de inghet. Depozitabila 12 luni in recipientul original si nedeschis. Temperatura maxima de depozitare nu trebuie sa depaseasca +25°C. In caz de depozitare la temperaturi joase se recomanda, inainte de folosire, pastrarea intr-o incapere intermediara cu temperatura de aproximativ +20°C. Recipientii deschisi vor trebui folositi cat mai curand posibil.
Aplicare: Cu pensula, rola sau prin suflare.
Aplicare prin suflare: Duza: 0.53 – 0.68 mm (0.021 – 0.027 inch), presiune: 150 bar;
Consistenta: originala.
Diluarea cu pana la 5 % max. este posibila.
Temperatura de aplicare: Temperatura minima din aer si a suprafetei suport in timpul aplicarii si uscarii nu trebuie sa fie de sub: +5°C.
Nu aplicati acest material in bataia directa a razelor de soare, pe vant puternic sau in caz de umiditate crescutaStraturile proaspete trebuiesc ferite de uscari rapide, inghet si ploaie in timpul si dupa aplicare, pana cand este complet uscat.
Consum (per strat): Aplicat pe tencuiala cu granulatie medie: standard: aprox. 250 ml/m²
Aplicat pe tencuiala cu granulatie mare: standard: aprox. 300 ml/m².
(Aceste date pot diferii in functie de gradul de absortie al suprafetei pe care se aplica. Pentru determinarea mai exacta a consumurilor trebuiesc efectuate teste.)
Timpii de uscare: (20 °C / 65% rel. umiditatea din aer)
Se poate trece la aplicarea urmatorele straturi de acoperire dupa 4 – 5 ore. Complet uscata dupa aproximativ 3 zile.
La temperaturi mai joase si umiditati crescute timpii de uscare se pot modifica considerabil. Straturile uscate se pot inmuia din nou cand sunt expuse umiditatii.
Coloranti: RELIUS Living Colours. Intreaga gama de toneri RELIUS.
Diluant: Apa.
Curatarea uneltelor: Cu apa imediat dupa folosire.
Suprafetele si sistemele de acoperire:
Suprafetele suport trebuie sa fie solide, curate, fara grasimi, ceara, silicon sau praf (consultati Procedura de contract Germana din constructii VOB, partea C, DIN 18363, 3.1.1 in mod particular). Va rugam sa luati in considerare fise tehnice valide la data aplicarii, in mod special cele ale Comsiei Federale pentru Vopsele si Protectia Bunurilor Reale BFS, 60528 Frankfurt.
Pregatirea suprafetelor:
Suprafete noi:
Inlaturati toate bucatile neprinse corespunzator.
Suprafete vechi:
Curatati temeinic pe cale uscata sau umeda. Curatarea si amorsarea trebuiesc facute tinand cont de calitatea suprafetei suport. Algele si mucegaiul pot fi inlaturate cu produsul Relius: RELIUS Algosan. Recomandam RELIUS Acrylor NanoTech pentru suprafete cu risc microbian si de infestare, dar si in cazul suprafetelor expuse unui grad mare de umiditate. Inlaturati toate bucatile de vopsea desprinse din vechea dispersie si curatati temeinic suprafata, dupa care se poate clati.
Derulează în sus