RELIUS PUTZHAFTGRUND

RELIUS PUTZHAFTGRUND

Amorsa de adeziune a tencuielii pentru interior si exterior. RELIUS Putzhaftgrund este alcalino-rezistent, usor de folosit si confera suprafetei pe care se aplica o foarte buna adeziune la straturile de dispersie sau tencuielii aplicate ulterior. Este aprobat a fi folosit in sistemul RELIUS ETIC de catre inspectoratul German din constructii.

Densitatea specifica greutatii: Aprox. 1.48 g/cm³.

Tip de liant: Dispersie Sintetic Terpolymerizata.

Culori: Standard: alb. Living Colours: aprox. 9,000 culori si nuante.

Aparenta ultimului strat: Mat.

Textura: Buna aderenta.

Ambalaj: 7 kg, 15 kg.

Depozitare: In depozite uscate si racoroase cu temperaturi de peste +5°C. Depozitabil 12 luni inchis in reciepientul original. Temperatura maxima de depozitare este de 25°C. Cand este depozitat la tempreaturi apropiate de minimul de +5°C este necesar ca inainte de folosire sa fie tinut intr-un depozit intermediar unde temperaturatura este de aprox. 20°C. Recipientii deschisi trebuiesc inchisi ermetic daca nu s-au consumat in totalitate si folositi cat mai curand posibil.

Aplicarea: Cu ajutorul preiei mari/bidinele.

Temperatura de aplicare: A nu se aplica la temperaturi sub +5°C (temperatura aerului si a suprafetei suport).

(A nu se folosi atunci cand  soarele bate puternic, cand vantul bate puternis si umiditatea din aer este mai mare de >80%. Materialul trebuie protejat de eliminarea vaporilor de apa prematuri, inghet si ploaie pe timpul aplicarii pana devine in totalitate uscat.)

Rate de dispersie (per strat): In cazul tencuielii mici: aprox. 200 g/m². (rata dilutie 1:1 cu apa)

Datele de mai sus sunt relative datorita diferentelor mari intre tipurile de straturi suport. De recomandat este sa faceti un test in vederea stabiliirii exacte a datelor de dispersie per strat.

Timpi de uscare (20 °C / 65 % temp. aer/umiditate): Se usuca dupa aprox. 12 ore.

(Uscarea completa depinde de proceul de evaporare a apei. Timpii de uscare pot fi mai lungi atunci cand vremea este rece sau umiditatea aerului este ridicata. Exista posibilitatea inmoierii stratului cand este din nou expus la umiditate.)

 

Coloranti: RELIUS toata gama de toneri (10% max.) RELIUS Living Colours.

Diluant: Apa.

Curatarea unelte: Cu apa imediat dupa folosire.

 

Suprafetele si sistemele de acoperire: Suprafetele trebuiesc in prealabil verificate pentru compatibilitate (conform Procedurilor de contract Germane din Constructii VOB, partea C, DIN 18363). Va rugam sa aveti in vedere fise tehnice valide ale Comitetului Federal pentru Vopsele si Protectia Valorilor Reale BFS, 60528 Frankfurt/Germania.

 

 

Suprafete potrivite: Tencuielile mineralice (PG II si III) trebuie sa fie in bune conditii. La fel si cazul dispersiilor, betonului, placilor de gips carton peste care se doreste aplicarea acetui material. La interior  cand se doreste aplicarea pe tencuiala de mortar grupa P IV, se da aplica in prealabil cu RELIUS Tiefgrund ELF.

 

Derulează în sus