RELIUS TIEFGRUND E.L.F.

RELIUS TIEFGRUND E.L.F.

Amorsa fara solventi de plasticizare si scazuta in emisii dedicata lucrarilor de amorsare interioare si de exterior.Tiefgrund E.L.F. Farblos asigura adeziunea, stabilizarea suprafetelor si este caracterizata de o rata de penetrare in adancime mare fiind destinata amorsarii suprafetelor mineralesi structurilor de acoperire vechi, dar in bune conditii cat si pentru stabilizarea tencuielilor pe baza de nisip si var si a vopselelor minerale. Tiefgrund E.L.F. farblos este recomandat pentru reducerea si controlarea absortiei de material a suprafetelor poroase.
Densitatea conf. DIN 53217: Aprox. 1.01 g/cm³.
Compozitia conform cu VdL1 Ghidul pentru finisaje in constructii:
Dispersie polimerica, apa, aditivi, conservanti (amestec fara CIT cu componente isothiazolinon).
Indicatori de rezistenta: Fara solventi, fara plastifiatori, cu emisii joase la folosire, miros slab, diluabil cu apa, sigur pentru mediul inconjurator.
Coloare: Fara culoare
Marime recipient: 0,75 l, 2.5 l, 10 l.
Depozitare: In loc uscat, racoros dar cu temperaturi peste punctul de inghet. Depozitabil 12 luni in recipientul original nedeschis. Temperatura mazima de depozitare nu trebuie sa fie peste +25°C. Cand materialul este depozitat la temperaturi mici, dar peste punctul de inghetare, inainte de folosire materialul trebuie tinut intr-o zona intermediara unde temperatura este in jur de +20°C.
Aplicare: Prin periere (bidinele), role (cele fabricate din neopren), prin suflare. Cele mai bune rezultate se obtin prin periere.
Suflare: Marime duza: 0.18 – 0.28 mm (0.072 – 0.112″); presiune suflare: 100 bar.
Dilutie cu apa: aprox. 5 – 10%
A nu se respira aerosolii. Luati in considerare masurile de siguranta in utilizarea acestui produs.
Temperatura de aplicare:
A nu se aplica la temperaturi de sub +5°C (temperatura aerului si a suprafetei suport).
Rata de acoperire (per strat):
Aprox. 170 ml/m² pe suprafete normale cu rate de absortie normale.
Aceste date pot diferii in functie de gradul de absortie al suprafetei pe care se aplica. Pentru determinarea mai exacta a consumurilor trebuiesc efectuate teste.
Timpii de uscare: (20 °C / 65% rel. umiditatea din aer):
Se poate trece la aplicarea urmatorele straturi de acoperire dupa 4 – 5 hours.
La temperaturi mai joase si umiditati crescute timpii de uscare se pot modifica considerabil.
Coloranti: –
Diluanti: Produsul este gata de folosire. Daca este necesar se poate dilua cu apa conform gradului de absortie al suprafetei.
Curatarea uneltelor: Cu apa imediat dupa folosire.
Suprafetele si sistemele de acoperire:
Suprafetele suport trebuie sa fie solide, curate, fara grasimi, ceara, silicon sau praf (consultati Procedura de contract Germana din constructii VOB, partea C, DIN 18363, 3.1.1 in mod particular). Va rugam sa luati in considerare fise tehnice valide la data aplicarii, in mod special cele ale Comsiei Federale pentru Vopsele si Protectia Bunurilor Reale BFS, 60528 Frankfurt.
Suprafetele pe care se poate aplica produsul: Tencuieli minerale (P II, III and IV), beton, dispersii, tencuieli din rasini sintetice. Inainte de aplicare este necesara consultarea fiselor tehnice a produselor din care sau facut suprafetele suport.
Tratament initial:
Pentru acest tratament initial se va consulta fisa tehnica a produselor suprafetei suport.
Amorsa:
1-2 x RELIUS Tiefgrund E.L.F. Farblos nediluat. Amorsa nu trebuie sa se prezinte la final ca un strat gros.
Strat final: Produse RELIUS destinate acoperirii suprafetelor la interior si la exterior.
Derulează în sus